Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatánál követendő szabályok

Tisztelt Hölgyem, Uram!
 
A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatánál tett látogatása során célunk, hogy Ön biztonságban és jól érezze magát, ahogyan az is, hogy a kényszerűen itt tartózkodó állatok nyugalmát ezzel a legkisebb mértékben zavarjuk.
Ezért kérjük, hogy legyen tekintettel az alábbiakra:

 1. A Szolgálat telephelyén mindenki saját felelősségére tartózkodik.
 2. 14 éven aluli gyermek csak nagykorú felügyelete mellett látogathatja a Szolgálat telephelyét.
 3. 18 éven aluli személy csak nagykorú felügyelete mellett adhat le és vihet el állatot.
 4. A Szolgálat telephelyét állatvédő vagy más szervezet képviselője – hivatalból – csak akkor látogathatja, ha a telephelyen követkendő szabályok elfogadásáról – az erre rendszeresített nyomtatványon – írásban nyilatkozott.
 5. Érkezéskor a beléptető szolgálatos regisztrálja az Ön adatait: a nevét, az érkezés idejét, célját, gépkocsival történő behajtás esetén a jármű forgalmi rendszámát, az utas- ill. raktérellenőrzés eredményét.
 6. Ezek után adja át a látogatói kártyát, mely az itt tartózkodási engedély. A kártyát a látogatás végéig kérjük megőrizni.
 7. A beléptetést követően a várakozóhelyiségbe irányítják Önt, ahonnan állatgondozó kíséri tovább a jövetele céljának megfelelő helyre.
 8. A várakozóhelyiséget elhagyni, a kenneleket látogatni csak a Szolgálat munkatársának kíséretében lehetséges! A látogatók elől elzárt területre belépni tilos!
 9. Az állatokhoz benyúlni, azokat etetni, zavarni, a jelölő csík mögé lépni tilos!
 10. A Szolgálatnál álló- vagy mozgókép, illetve hangfelvétel készítése kizárólag a szolgálatvezető előzetes írásos engedélye alapján lehetséges.
 11. Dohányozni csak a kijelölt helyen szabad!
 12. A látogatás befejezésekor, amennyiben állattal távozik, a beléptető szolgálatos ellenőrizheti a tulajdonjogot igazoló iratot, számlát, valamint a gépkocsik utas- és rakterét. Kérjük, hogy a belépéskor kapott látogatói kártyáját ne felejtse el átadni a beléptető szolgálatosnak.
 13. Nyitvatartási időn kívül a telephelyen idegen személy csak a szolgálatvezető külön engedélyével tartózkodhat.